• UKUdlala

Wat deed ik in hartje Antwerpen, terwijl ik op weg was naar het strand?Vrienden van mij vroegen of ik langskwam met de jongens? Tuurlijk! Super leuk! We hebben namelijk een groot huis gehuurd in Zeeland. Okay! Zeeland! Dat is voor mij een eindje uit de buurt. Maar hey, deze kans laat ik niet liggen. Ik zeg geen nee, tegen een fijn vakantiehuis, met een heerlijke grote tuin. Op loopafstand van het strand! En natuurlijk het gezelschap van lieve vrienden.

Normaal reis ik lange afstanden graag per trein, maar nu in Corona tijd, en eerlijk ook om praktische redenen, leende ik een comfortabele auto. En aangezien de toen stijgende temperaturen, was ik enorm blij met de airco!

Vol goed zin reden we vanuit het Noorden, naar zuidelijk Zeeland. Maar wat deed ik opeens in het centrum van Antwerpen? Tom Tom leidde me, zonder dat ik het doorhad, langs de meest toeristische route. We reden zowaar langs China Town. Ik wist, dit is niet goed. Maar wat kon ik doen. Ik ademde diep in, en bedacht me dat als Tom mij in het centrum kon leiden, hij mij er ook weer uit kon leiden. Dus ik besloot er maar van te genieten. We keken onze ogen uit. En na 20 minuten langzaam rijden, stoppen, en weer optrekken, waren we het centrum weer uit. Op een rustig plekje ben ik even stil gestaan, en heb ik de Tom Tom opnieuw ingesteld. Snelste route naar het strand AUB!

En eigenlijk gaat het met opvoeden ook vaak zo. Hoe je het ook bedenkt, het loopt vaak net even anders. Je programmeert je Tom Tom, maar je kunt er nooit 100% op vertrouwen. Je moet altijd alert blijven, creatief zijn. Soms moet je meegaan met de stroom, een beetje bijsturen, en soms flink op de rem trappen. Het einddoel echter blijft hetzelfde, maar de weg ernaar toe.....