• UKUdlala

Respect voor Autonomie

Mijn oudste kreeg al vroeg zijn eigen plek. Zo kon hij ongestoord spelen met duplo, kleuren en knutselen (hij had op deze manier geen last van zijn kleine broertje). Ook kon ik op deze manier een plek creëren voor zijn vondsten. Mijn jongste kreeg ook een eigen plek. Toen hij naar school ging kwam voor hem deze behoefte.

Maar daar waar mijn kwaliteiten liggen in het creëren van eigen ruimte voor mijn kids. Daar liggen natuurlijk ook mijn valkuilen. Al weken is mijn bureau; de eettafel, de ontbijttafel, de kopjes thee uit school tafel, de spelletjes tafel. Gek! Word ik ervan. Dus op deze regenachtige ochtend ruim ik op. Ja! Want ook ik heb recht op mijn eigen plek.

De bar, zo handig, voor alle post, schooltassen, sleutels, en andere spullen die je even kwijt moet, is nu verleden tijd. En vanaf nu mijn eigen bureau. Hoera. Zo fijn om ook een eigen plek te hebben. Die ik niet voor iedere gezinsactiviteit hoef op te ruimen. Nu nog opzoek naar een nieuwe gooi hier je rommel maar heen plek!

Respect voor autonomie in de opvoeding
Respect voor autonomie in de opvoeding