• UKUdlala

Omgaan met tegenslag, en leren doorzetten....

Mijn oudste zoon heeft 3 dagen geleden een mooie blokken toren gemaakt. Hij heeft er hard aan gewerkt, en heeft er plezier aan beleefd. Hij

was trots. Daarnaast was de toren ook nog eens stevig gebouwd. Anders had hij het echt niet overleefd, want de toren stond midden in het gangpad.

Helaas ging het vanochtend mis. Hij liep met een deken door het huis, zag de toren niet. De toren ging om.

Woede en verdriet. Want de toren kon nooit meer zo gemaakt worden. (klopt) Het was mijn schuld (klopt niet), want ik had er geen foto van gemaakt. (klopt)

Ik moest helpen de toren te bouwen, hij kon het niet ( klopt niet) Als ik zou helpen kwam het goed (klopt ook niet)

Want wat als ik had geholpen? Dan was hij nog bozer geworden op mij, want ik kon de toren nooit meer precies na bouwen. Dan had ik hem geen vertrouwen gegeven. Dan had ik hem geleerd, als ik het moeilijk heb lost mama het wel op. Doordat ik zijn gevoelens heb erkent, ging hij zelf aan de slag. En nee dit viel niet mee, het was moeilijk, maar na hard werken en frustratie kwam weer het plezier. Was hij tevreden met zijn nieuwe bouwwerk, en heeft hij doorzettingsvermogen geleerd. Een waardevolle les. Hij heeft zijn bouwwerk gelijk op de foto gezet

Na deze les las ik hierover een mooi stuk van Tea Adema. Een helpend woord (voor ouders om te gebruiken en kinderen om te leren ) in situaties als deze: JAMMERRR!!!!