• UKUdlala

Ik ga op vakantie, en neem mee....


Ik ga op vakantie en neem mee.....Een tandenborstel, een boek, een knuffel. Iedereen kent dit spelletje wel. Bij mij op de lagere school speelden we dit spelletje vaak voor de zomervakantie. Ook in de auto tijdens lange ritten , is het een leuk tijdverdrijf. Waar in de winter, vaak de eerste vakantie plannen worden gemaakt, en in het voorjaar vaak knopen worden doorgehakt, ging het dit jaar anders. Heel anders. Door het Corona virus stond het hele land, wat zeg ik? De hele wereld op zijn kop. Lang bleef het onduidelijk of we überhaupt op vakantie zouden kunnen gaan. Inmiddels zijn er versoepelingen van alle maatregelingen. Gaan er weer grenzen open. Zien we steeds meer vliegtuigen strepen trekken in de lucht. Vakantie parken en campings zijn weer open. Eerst was ik blij met al deze versoepelingen. Ik maakte plannen voor een fietsvakantie met mijn kids. Op de fiets, door Drenthe. Van camping naar camping. Slapen in een blokhut, een pipowagen, en een heuse boomhut. Ik had er enorm veel zin, en was mijn inpaklijstjes al aan het maken. Totdat ik boodschappen ging doen bij mij in het dorp. Alle parkeer plaatsten vol. Er was reuring in het dorp. En hoe. Rustig boodschappen doen was er niet bij. Zeer verbaasd over deze drukte, want natuurlijk was ik op de hoogte van versoepelingen, maar het leek wel of het Corona virus nooit bestaan had. En nee, ik wil niet naar een 1,5 meter maatschappij. Ik wil feestjes. Ik wil mijn vrienden zien, ik wil mijn ouders knuffelen! Maar ik wil vooral gezondheid. Voor mijzelf, en voor mijn medemens. En daarom heb ik besloten om te wachten. Ik doe er nog even niet aan mee. Hoe zeer ik het ondernemend Nederland gun. Ik vier dit jaar vakantie in eigen land. Kamperen in eigen tuin. Maar hoe maak je vakantie in hintergarten tot een onvergetelijke reis?

Maak tijd! Voordat je de tent opzet, de camper neerzet, of de caravan installeert zorg dat je ook echt vakantie hebt. Sluit je thuiswerk kantoor. Doe boodschappen, poets het huis. Vakantie gaat soms over reizen, en nieuwe avonturen beleven, maar het gaat vooral over verbinding. Volledige aandacht is al het halve werk!

Plan een vergadering met je kids, praat over verwachtingen. Wat kan wel, en wat kan (nog) niet. Je zult zien, dat kinderen prachtige dingen kunnen bedenken.

Bij mooi meer vermijdt de drukke plekken. Maar ga bijvoorbeeld, voor een vroege duik, en een picknick ontbijt naar jullie favoriete meertje. Maak op een zwoele avond een wandeling en spot vleermuizen. Ga op avontuur met een ouder - kind tandem. (Echt! dit is echt zooo leuk. Ontspannen fietsen voor jong en oud! ) Zet een leuke speurtocht uit. Maak een ijssalon in huis. Wat oudere kinderen vinden dit fantastisch om zelf te doen. Bij slecht weer maak een eigen bioscoop met popcorn, en net zoals in een echte bios, gaan de telefoons uit. Schaf een hangmat aan ( ik heb er hier zelfs 2) en ontspan. Haal je mooiste boeken van de plank, en lees voor. Neem je kids mee in spannende avonturen, en de mooiste onvergetelijke reizen.