Over Paulien

20191020_133201.jpg

Paulien Többen

Opvoed -  en kindercoach

Wat voelde ik mij gelukkig. Toen ik die tweede streep zag op de zwangerschapstest. Mijn grootste droom kwam uit. Ik werd moeder! Negen maanden zat ik op een roze wolk (- en af en toe met mijn hoofd boven de wc pot) Ik had een flitsende bevalling en genoot van het moederschap.

Toen mijn tweede geboren werd, veranderde er iets. Mijn oudste had enorm veel moeite om mij te moeten delen, en de sfeer in huis werd er niet gezelliger op.

Ik kwam erachter hoe pittig het kan zijn: Opvoeden! Ik met zoveel jaren ervaring, in het begeleiden van kleine kinderen. Ik met de grootste kinderwens. IK! Het is een gegeven: thuis met je eigen kruimel is het anders.

Daar waar ik professioneel duidelijkheid schep, grenzen stel en aandacht heb voor het positieve, verzandde ik thuis regelmatig in het negatieve. Nee. Niet doen. Hou op.

We kwamen terecht in een negatieve spiraal, waarbij ik schreeuwde, mij irriteerde, en het gewoon niet meer wist.

Ik ga er graag op uit met mijn jongens. De natuur in. Kamperen. En zo gingen we een lang weekend weg. Het weer was prachtig. Het leek geweldig, maar het was de hel. Ruzie, niet luisteren, negatieve aandacht vragen. Ik kon er niet meer tegen. Ik voelde mij totaal machteloos, en schreeuwde tegen de oudste dat hij  een ander huis moest gaan zoeken. Ik zie hem nog weg fietsen op zijn kleine fietsje. 

 

Gebroken hart

Mijn hart brak en vanaf dat moment, wist ik dat dit niet langer zo kon doorgaan.  Ik begon te praten. Met vriendinnen, met familie. Ik luchtte mijn hart.

Ik zocht hulp. Door te kijken, naar wat wel goed gaat, heb ik met hele kleine stapjes het negatieve kunnen omzetten in positiviteit. Ik heb mijn jongens geleerd samen te spelen. Uren kunnen ze dit nu samen. Natuurlijk is er wel eens ruzie. Maar dat is goed, daar leren ze van. Ik heb geleerd op mijn tong te bijten. Niet overal op te reageren. Leren tot 10 (of 100)  tellen. Problemen lossen zichzelf soms op. En wanneer dit niet het geval is, spring ik in. Zonder oordeel. Met respect. Hierdoor zijn er veel minder spanningen in huis. De goede sfeer is weer terug. Er is weer lucht, - en ruimte. De kinderen kunnen zich ontwikkelen. Ik zorg voor een veilige basis, waarin ze zich geliefd voelen, waar ze fouten mogen en durven te maken. En waarbinnen ik me weer een ontspannen moeder kan voelen, die enorm veel liefde voelt en kan geven. Maar waar ook ruimte is voor mijzelf. Ruimte om mezelf te ontwikkelen, en waarin ik niet geleefd word, maar waarin ik kan en mag leven.

Als je mij zou kennen, dan weet je dat ik:

s avonds nooit mijn tanden poets...

 

100 km (in 25 uur) heb gewandeld voor het goede doel...

 

voordat ik moeder werd, graag uit vliegtuigen, helikopters en luchtballonnen sprong...

 

dol ben op zingen en gitaar spelen, en het liefst ooit zou optreden op Pink Pop...

 

 in de bioscoop in slaap val...

ooit onder een brug heb geslapen ( the Harbour bridge met uitzicht op het Opera house)...

dol ben op een goed glas Chardonnay, en tegenwoordig (Corona) via facetime kroeg en kletsavonden plan met vriendinnen...

niet in sprookjes geloof, maar ze wel graag voorlees...

"The work will wait while you show a child the rainbow, but the rainbow won't wait while you do the work"

Visie

Kinderen zijn een spiegel van onszelf. Met het ongewenste gedrag, dat kinderen ons soms laten zien, willen ze ons iets vertellen. Kinderen doen dit nooit met de intentie om stout of lastig te doen. Ze doen dit niet om jou dwars te zitten. Al kan dit soms echt zo voelen. Ze vertellen jou dat ze het even niet weten. Dat ze hulp nodig zijn, of dat ze nog iets moeten leren.  

Als opvoed - en kindercoach werk ik graag samen met ouder(s) en kind. Zo krijg ik een goed beeld van het totale plaatje. Ik zie wat kinderen hebben te leren of wat ze nodig hebben. Dit vertaal ik naar de ouder. Als ouder krijg je tools in handen om dit vorm te geven. Hierin werken we echt samen. We zoeken een manier die bij jou en jullie opvoeding en visie past. 

Ik richt me vooral op de dingen die goed gaan. Want hiervan kunnen we het meeste leren. 

20200525_191427_edited.jpg

Over mij:

Ik kijk graag de kat uit de boom:

Ik krijg graag wat ik wil, daar werk ik graag hard voor:

Ik ben niet bang voor beren op de weg, en daardoor galopleer ik mijzelf nog wel eens voorbij:

Ik ga altijd uit van het goede in de mens ( -en kind)

Ik ben iets wat eigenwijs. 

Benieuwd geworden?

Ben je benieuwd geworden naar wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met mij op!